Ukryte Rzeki to kuchnia fusion, która bywa zmienna jak rzeka łącząca przepisy różnych kuchni, regionów, a nawet epok…
Przystawki
-
Tataki z tuńczyka
58z sałatką z selera i szparagów, guacamole, rzepą arbuzową i sosem beurre blanc z białego bzu
-
Tatar wołowy
51Tatar z polskiej polędwicy wołowej z kiszonymi kaparami z czosnku niedźwiedziego, szparagami, skórą wieprzową i maślaną bułką ze Speckiem i majonezem z czosnku niedźwiedziego
-
Kawior Vistula
260,-z blinami, kwaśną śmietaną, tartym jajkiem i cytryną / puszka 30 g
-
Falafel z zielonej ciecierzycy
46,-z humusem z fermentowanym czosnkiem, sałatką „Tabouleh”,smażonym bobem, puree z kalafiora i sosem szczawiowym
-
Smażony kwiat cukinii
39,-faszerowany ricottą, podany z puree z kalafiora, kiszoną botwiną i duszonymi warzywami 170g
Zupy
-
Autorska Zalewajka
29,-Zalewajka z puree z czosnkiem niedźwiedzim, krokietem z kaszanki, słoniną Lardo i wędzonym ziemniakiem
-
Krem z białych szparagów
27,-z panacottą z kalafiora,kiszonymi szparagami,truskawkami i tartaletką z wędzonym łososiem i Ikurą
-
Szczawiowa inaczej
26z jajkiem, smażonym bobem i ziemniakami-puree i popcorn ziemniaczany
-
Chłodnik
27z pomidora z tabasco, podany z tatarem z pomidorów, ziołami i biszkoptem z suszonych pomidorów
Sałatki
-
Sałatka z wędzonym tofu
40szparagami, bobem, truskawkami, kolorowymi pomidorami, piklowaną dymką i winegretem z miodu i francuskiej musztardy
-
Caesar z kurczakiem zagrodowym
43,-Parmezanem, grzankami i sosem z sardeli / 350 g
-
Caesar z krewetkami
49,-w tempurze (5 szt.), nowalijkami, grzankami, Parmezanem i sosem z sardeli / 350 g
Makarony
-
Pierogi
53,-z młodą kapustą i szparagami, dymką i sosem ze smardzami
-
Linguine
58,-linguine z wołowiną, szpinakiem, sosem z białego wina i letnią truflą
-
,,Kopytka”
48,-kopytka ze szpinakiem, szparagami, piklowanym kalafiorem smażonym w panko i sosem ze szczawiu
-
Risotto
50,-z czosnkiem niedźwiedzim, nowalijkami i parmezanem z nerkowców VEGE
Grill
-
Burger z kotletem z antrykotu (180 g)
56,-z majonezem ze srirachą, piklowanymi młodymi ogórkami, pomidorem, sałatą karbowaną, serem Cheddar, bekonem, krążkami cebulowymi, frytkami stekowymi i sałatką z nowalijek
-
Polska polędwica wołowa (180 g)
129,-z masłem z czosnkiem niedźwiedzim oraz sosem z wędzoną papryką. Dodatki do wyboru: purée ziemniaczane z gorczycą polenta z Chorizo mizeria’ z granitą z Fety..
-
Antrykot dojrzewający (280 g)
140,-z masłem z czosnkiem niedźwiedzim sosem z wędzoną papryką Dodatki do wyboru: purée ziemniaczane z gorczycą polenta z Chorizo mizeria’ z granitą z Fety sałatka..
-
Stek z tuńczyka
109,-z salsą z pomidorów, szalotki i Tabasco oraz sosem homarowym z Ikurą Dodatki do wyboru: purée ziemniaczane z gorczycą polenta z Chorizo mizeria’ z granitą..
-
Macka ośmiornicy
108,-z salsą z pomidorów, szalotki i Tabasco oraz sosem homarowym z Ikurą Dodatki do wyboru: purée ziemniaczane z gorczycą polenta z Chorizo mizeria’ z granitą..
Dania główne
-
Krewetki 8/12 (3szt.)
80,-z sosem „Korma” z polentą z parmezanem i sałatą ze śmietaną
-
Halibut
78,-ze szparagami, truskawkami, puree z zielonego groszku, krokietem z ziemniaka, smardzami, sosem beurre blanc z trawą cytrynową i „mizerią” z granitą z fety
-
Polędwica cielęca
98Polędwica cielęca z czosnkiem niedźwiedzim, ziemniaczanym gratin, purée z selera, młodą marchewką oraz sosem demi glace z selerem i gorczycą
-
Pierś z kaczki Barbarie
82,-z purée z rabarbaru, kiszonymi borówkami, botwinką, ćwikłą z marynowanych buraków, żelem z agrestu, sosem z octem wiśniowym i duszoną kapustą z wiśniami
-
Ossobucco cielęce
72,-z młodymi warzywami, musztardowym purée, smażonym bobem, sałatą ze śmietaną i sosem gravy z wędzoną papryką
-
Żabnica
88,-z purée z kalafiora, młodym porem, kiszoną botwiną, mini brokułem, kopytkami z bobem oraz sosem ze skorupiaków,
-
Bakłażan
52,-marynowany w soi panierowany w bułce tartej z sosem tatarskim, hummusem z zielonego groszku i sałatą ze śmietaną
Desery
-
Sernik waniliowy
26,-‘na zimno’ z truskawkami, żelem z kwiatów z czarnego bzu i sorbetem z owoców leśnych
-
Assiette z rabarbaru
27,-kompresowany rabarbar, panna cotta z żelem oraz kompot z kremem waniliowym, kruszonką maślaną i włoską rurką z lodami waniliowymi i pistacjami
-
‘Mochi’
26,-‘Mochi’ według naszej receptury z jagodami z żelem z pędów sosny, kokosowym sosem angielskim i lodami kogel-mogel z migdałami
Kids menu
-
Krem z pieczonych pomidorów
17,-z kwaśną śmietaną, Parmezanem i focaccią
-
Dorsz w tempurze
28,-z sosem tatarskim, frytkami stekowymi i surówką z kiszonej kapusty
-
Sznycel z mlecznej cielęciny
30,-z jajkiem sadzonym, ziemniaczanym purée i surówką z kiszonej kapusty
-
Sznycel ze schabu cielęcego
29z jajkiem zielononóżki, maślanym puree i sałatą ze śmietaną i pomidorem
-
De volaille z kurczaka
27,-kukurydzianego z purée ziemniaczanym i sałatką colesław
-
Selekcja lodów
19,-Sezonowa selekcja trzech rodzajów lodów z bezą, kruszonką z mleka i sosem karmelowym
Wine makes every meal an occasion, every table more elegant, every day more civilized. Spróbuj dopasowanych do dań win i szampanów. A do wina polecamy deskę serów szefa kuchni (Brie, Camembert, Scamorza, Emilgrana & Gorgonzola z winogronem, orzechami i pieczywem).
Szampany i polskie wina musujące
-
CATTIER PREMIER CRU BRUT
399,-0,75l1799,-Double Magnum 3l -
SMOLIS BRUT
299,-0,75L -
SMOLIS ROSE
299,-0,75l -
CZAJKOWSKI NO 2 BRUT
199,-0,75l -
CZAJKOWSKI THOMA PERLISIMO BRUT
339,-0,75l -
TRIBAUT BRUT MILLÉSIME 2014
459,-0,75l
Wina Musujące
-
CAVA KRIPTA BRUT NATURE GRAN RESERVE
699,-0,75l -
BISOL JEJO VALDOBBIADENE BRUT
179,-0,75l359,-1,5l -
ANTICHELLO PROSECCO EXTRA DRY
29,-125ml145,-0,75l
Wina białe
-
SETTESOLI GRILLO APPASSIMENTO
129,-0,75l -
PURCARI VIORICA NOCTURNE
159,-0,75l -
PACO&LOLA GODELLO
199,-0,75l -
ZALZE CHENIN BLANC
99,-0,75l -
EGO BODEGAS SAUVIGNON BLANC
129,-0,75l -
WEINBIET MUSSBACHER RIESLING KABINETT
28,-125ml139,-0,75l -
REDENTORE PINOT GRIGIO
139,-0,75l -
PRADOREY BLANCO
149,-0,75l -
ENATE CHARDONNAY
34,-125ml169,-0,75l -
MAURICE SCHUELLER GEWÜRZTRAMINER
36,-125ml179,-0,75l -
MISTY COVE SAUVIGNON BLANC
36,-125ml179,-0,75l -
CHARDONNAY BREAD AND BUTTER
37,-125ml189,-0,75l -
PACO&LOLA ALBARIÑO
37,-125ml189,-0,75l -
JOACHIM FLICK RIESLING KABINETT
219,-0,75l -
FAMILLE SAVARY CHABLIS
234,-0,75l -
PHIL BASSLER RIESLING TROCKEN
259,-0,75l -
ROBERT MONDAVI FUMÉ BLANC
349,-0,75l -
ALBERT BICHOT CHABLIS PREMIER CRU LES VAUCOPINS
499,-0,75l
Polskie Wina białe
-
SREBRNA GÓRA CUVÉE BLANC
169,-0,75l -
CZAJKOWSKI GRAND SELECTION №13
36,-125ml179,-0,75l -
TURNAU SOLARIS
39,-125ml199,-0,75l
Wina białe słodkie
-
MAURICE SCHUELLER GEWÜRZTRAMINER GRAND CRU
269,-0,75l -
PANNON TOKAJI SZAMORODNI EDES
30,-80ml179,-0,75l
Wyjątkowe wino domu
-
SPERI VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE
39,-125ml199,-0,75l
Wina różowe
-
FINCA MUSEUM ROSE
30,-125ml149,-0,75l
Polskie Czerwone wina
-
SREBRNA GORA CABERNET CORTIS
189,-0,75l -
CZAJKOWSKI GRAND SELECTION №24
359,-0,75l
Wina czerwone
-
NAVAJAS GARNACHA
109,-0,75l -
BOUCHARD AÎNÉ & FILS HERITAGE PINOT NOIR
24,-125ml119,-0,75l -
CHEVAL QUANCARD BORDEAUX RESERVE
139,-0,75l -
PURCARI FREEDOM BLEND
179,-0,75l -
PRADOREY CRIANZA FINCA VALDELDELAYEGUA
189,-0,75l -
CAIRANNE BRUNEL DE LA GARDINE
38,-125ml189,-0,75l -
CHARLES SMITH MERLOT THE VELVET DEVIL
199,-0,75l -
LAPIS LUNA ZINFANDEL
42,-125ml209,-0,75l -
ALCHIMIA MALBEC LIMITED RESERVE
44,-125ml219,-0,75l -
DUCHESSA LIA BARBARESCO
259,-0,75l -
RECANATI RESERVE PETITE SIRAH
269,-0,75l -
RUFFINO RISERVA DUCALE CHIANTI CLASSICO
269,-0,75l -
SAN MARZANO PRIMITIVO DI MANDURIA SESSANTANI
299,-0,75l -
COTO DE IMAZ GRAŃ RESERVA
299,-0,75l -
ALCHIMIA MALBEC GRANDE RESERVE
349,-0,75l -
VERY DARK RED
359,-0,75l -
DUCHESSA LIA BAROLO
379,-0,75l -
BISHOP SHIRAZ BY BEN GLAETZER
399,-0,75l -
BARBI BRUNELLO DI MONTALCINO
549,-0,75l -
ROCCA DI FRASSINELLO
549,-0,75l -
CHÂTEAU DE LA GARDINE CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE
569,-0,75l -
SPERI AMARONE
639,-0,75l -
CHÂTEAU BRANE-CANTENAC
949,-0,75l
Wina wzmocnione
-
GONZALEZ BYASS NECTAR PEDRO XIMÉNEZ DULCE
24,-80ml199,-0,75l -
ROYAL OPORTO 10YO TAWNY PORTO
29,-80ml229,-0,75l
NASZE DANIA
Jeżeli mają Państwo specjalne ograniczenia żywieniowe, alergię lub zalecenia medyczne prosimy o poinformowanie osoby przyjmującej Państwa zamówienie w celu przekazania wszelkich uwag do naszego Szefa Kuchni. Dbając o jakość i płynność podawania dań nie dzielimy rachunków – przyjmujemy natomiast osobne płatności. Do rezerwacji od 8 osób doliczany jest serwis kelnerski w wysokości 10% wartości rachunku.
FILOZOFIA
„Ukryte Rzeki” to nie tylko oczywiste nawiązanie do tajemniczej historii naszego miasta, ale także do bezpośredniej lokalizacji naszej Restauracji nad rzeką Jasień…