Ukryte Rzeki to kuchnia fusion, która bywa zmienna jak rzeka łącząca przepisy różnych kuchni, regionów, a nawet epok…
Przystawki
-
Tatar z polskiej polędwicy wołowej
50,-z żelem z ogonów wołowych, topinamburem, majonezem z fermentowanego czosnku, marynowanymi opieńkami i tartym żółtkiem / 170 g
Labels: Danie bezglutenowe -
Grasica cielęca
53,-ze smażonymi kurkami, kiszoną szalotką, purée z gruszek, słonecznikiem i sosem demi-glace z tonką / 170 g
-
Carpaccio z ośmiornicy
63,-z sałatką z ananasa i kopru włoskiego, majonezem z wasabi, żelem z marakui, tatarem z mango i kumkwatem / 130 g
Labels: Danie bezglutenowe -
Falafel z ciecierzycy
38,-z purée z dyni, boczniakiem mikołajkowym, kiszonymi burakami, porem i sosem z pieczonych warzyw i wędzonych śliwek / 150 g
Labels: Danie wegańskie -
Tatar z polędwicy z jelenia
62,-z dereniem, musztardą z jabłek, kiszoną cebulką perłową, majonezem szczypiorkowym i smażonymi ziemniakami / 170 g
Labels: Danie bezglutenowe -
Kawior Vistula
260,-z blinami, kwaśną śmietaną, tartym jajkiem i cytryną / puszka 30 g
Zupy
-
Autorska Zalewajka
28,-z grzybowym purée, piklowaną cebulą, słoniną Lardo i krokietem grzybowym z ogonem wołowym / 300 g
-
Krem z kurek
26,-ze smażonymi grzybami, crème fraîche z pieczonym czosnkiem i ciastkiem grzybowym / 300 g
Labels: Danie wegetariańskie -
Zabielany bulion z langustynek
28,-z teryną z łososia, smażoną krewetką tygrysią, ziemniakami i zieloną soją / 300 g
Sałatki
-
Caesar z kurczakiem kukurydzianym
42,-Parmezanem, grzankami i sosem z sardeli / 350 g
-
Caesar z krewetkami
44,-w tempurze (4 szt.), nowalijkami, grzankami, Parmezanem i sosem z sardeli / 350 g
-
Sałatka z wołowiną
46,-serem Korycińskim, żurawiną, gruszką, pestkami dyni w karmelu i dressingiem z cydru / 370 g
Makarony
-
Tagliatelle orkiszowe
48,-z borowikami, szpinakiem, gruszkami i orzechami włoskimi / 450 g
Labels: Danie wegańskie -
Pierogi z kurkami
49,-suszonymi pomidorami i ricottą podane z purée z dyni i sosem z suszonych podgrzybków / 450 g
Labels: Danie wegetariańskie -
Kluski ziemniaczane
45,-z kiszoną kapustą, kaszą i kiszonym ogórkiem z jarmużem oraz sosem z pieczonych warzyw / 400 g
Labels: Danie wegetariańskie -
Makaron linguine
55,-w sosie carbonara z guanciale, krewetkami, wołowiną i sałatą rzymską / 500 g
-
Risotto z kurkami
54,-szpinakiem, pomidorami, orzechami laskowymi i purée z kasztanów / 400 g
Labels: Danie wegetariańskie
Grill
-
Burger z kotletem z antrykotu (180 g)
52,-w chałce z boczkiem, serem Cheddar, sałatą szwedzką, lodową, pomidorem i krążkami cebulowymi z majonezem z jalapeño. Nasze Burgery serwujemy z frytkami stekowymi z majonezem..
-
Wegański burger z ciecierzycy
42,-z Kimchi, majonezem curry, kiełkami fasoli mung, białą rzodkwią i prażoną cebulą. Nasze Burgery serwujemy z frytkami stekowymi z majonezem truflowym i mieszanką sałat w..
Labels: Danie wegańskie -
Rib eye steak (280 g)
135,-z masłem truflowym, chrzanowym purée, kurkami i jarmużem, podany z sałatką z kiszonych ogórków i sosem jus z jałowcem i cydrem / 450 g
Labels: Danie bezglutenowe -
Stek z polskiej polędwicy wołowej (180 g)
125,-z masłem truflowym, chrzanowym purée, kurkami i jarmużem, podany z sałatką z kiszonych ogórków i sosem jus z jałowcem i cydrem / 380 g
Labels: Danie bezglutenowe -
Macka ośmiornicy (140 g)
115,-z purée z batata z chili, salsą z papryki i kolendry, mini sałatką rzymską i fondem z owoców morza / 350 g
-
Krewetki Black Tiger (3 szt.)
109,-z purée z batata z chili, salsą z papryki i kolendry, mini sałatką rzymską i fondem z owoców morza / 350 g
Dania główne
-
Jagnięcina irlandzka:
99,-schab i comber z tartą z zielonym groszkiem, borowikami, purée ziemniaczanym z fermentowanym czosnkiem, gratin z truflami i sosem kawowym / 400 g
-
Sznycel cielęcy
69,-z sosem tatarskim, jajkiem sadzonym, ziemniakami smażonym z boczniakiem, szpinakiem i Chorizo oraz sałatką ze smażonych kiszonych ogórków / 450 g
-
Polędwica cielęca
90,-z purée z topinamburu, kartaczem z kiszoną kapustą i Chorizo, rydzami w śmietanie z zielonym groszkiem, żelem z jeżyn, dereniem i sosem demi-glace z palonym..
-
Owoce morza
79,-(krewetki, małże i ośmiornica) duszone z pomidorami i szpinakiem w sosie z Muscatu i fondu z ośmiornicy, podawane z focaccią i mini sałatką rzymską /..
-
Pieczony łupacz
76,-z chrzanowym purée, winogronami marynowanymi w occie jabłkowym, marchewką, ragoût z selera, soi i trufli w sosie z langustynek z Ikurą / 380 g
-
Smażony labraks
84,-z majonezem chrzanowym i szczypiorkowym, parmezanowym donut’em i sałatką z jabłek, ananasa i kopru włoskiego / 380 g
-
Polędwica z dorsza
74,-z purée z marchewki, kalafiorem romanesco, kuskusem i sosem z pieczonych pomidorów z dodatkiem zataru / 380 g
-
Pierś z kaczki
79,-ze strudlem z kaszą gryczaną i kiszoną kapustą, pieczoną figą, owocami leśnymi w syropie, purée z brukwi, relishem z jabłek i sosem jus z octem..
Desery
-
„Kawa z mlekiem”:
28,-pudding z mleka z kremem Kahlua, biszkoptem z kawy i lodami espresso / 140 g
-
Miodownik inaczej;
26,-z mirabelką i morelą, białą czekoladą, kremem chantilly z mascarpone, żelem z jeżyn i lodami ze słonego karmelu i orzecha piniowego / 150 g
-
Knedle ze śliwkami i rozmarynem
27,-kremem angielskim z Metaxą, cukrem muscovado, macerowanym dereniem i lodami z kwaśnej śmietany / 170 g
Kids menu
-
Krem z pieczonych pomidorów
17,-z kwaśną śmietaną, Parmezanem i focaccią
-
Dorsz w tempurze
28,-z sosem tatarskim, frytkami stekowymi i surówką z kiszonej kapusty
-
Sznycel z mlecznej cielęciny
30,-z jajkiem sadzonym, ziemniaczanym purée i surówką z kiszonej kapusty
-
Sznycel ze schabu cielęcego
29z jajkiem zielononóżki, maślanym puree i sałatą ze śmietaną i pomidorem
-
De volaille z kurczaka
27,-kukurydzianego z purée ziemniaczanym i sałatką colesław
-
Selekcja lodów
19,-Sezonowa selekcja trzech rodzajów lodów z bezą, kruszonką z mleka i sosem karmelowym
Wine makes every meal an occasion, every table more elegant, every day more civilized. Spróbuj dopasowanych do dań win i szampanów. A do wina polecamy deskę serów szefa kuchni (Brie, Camembert, Scamorza, Emilgrana & Gorgonzola z winogronem, orzechami i pieczywem).
Szampan
-
CATTIER PREMIER CRU BRUT
1799,-Double Magnum 3l -
TRIBAUT BRUT MILLÉSIME 2014
459,-0,75l -
G.H. MUMM CORDON ROUGE
349,-0,75l
Wina Musujące
-
CAVA KRIPTA BRUT NATURE GRAN RESERVE
699,-0,75l -
GOST ART CUVÉE
199,-0,75l -
BISOL JEJO VALDOBBIADENE BRUT
179,-0,75l359,-1,5l -
MAURICE SCHUELLER CRÉMANT D’ALSACE BRUT
149,-0,75l -
ANTICHELLO PROSECCO EXTRA DRY
28,-125ml139,-0,75l
Wina białe
-
ZALZE CHENIN BLANC
99,-0,75l -
EGO BODEGAS SAUVIGNON BLANC
24,-125ml119,-0,75l -
WEINBIET RIESLING KABINETT
25,-125ml129,-0,75l -
REDENTORE PINOT GRIGIO
139,-0,75l -
PRADOREY BLANCO
30,-125ml149,-0,75l -
ENATE CHARDONNAY
159,-0,75l -
MAURICE SCHUELLER GEWÜRZTRAMINER
34 ,-125ml169,-0,75l -
MISTY COVE SAUVIGNON BLANC ORGANIC
179,-0,75l -
CHARDONNAY BREAD AND BUTTER
189,-0,75l -
PACO&LOLA ALBARIÑO
39,-125ml199,-0,75l -
JOACHIM FLICK RIESLING KABINETT
199,-0,75l -
BELLMUNT BLANC
249,-0,75l -
FAMILLE SAVARY CHABLIS
239,-0,75l -
ROBERT MONDAVI FUMÉ BLANC
349,-0,75l -
ALBERT BICHOT CHABLIS PREMIER CRU LES VAUCOPINS
499,-0,75l
Polskie Wina białe
-
SREBRNA GÓRA CUVÉE BLANC
149,-0,75l -
TURNAU SOLARIS
32,-125ml159,-0,75l -
CZAJKOWSKI GRAND SELECTION №13
169,-0,75l
Wina białe słodkie
-
PANNON TOKAJI SZAMORODNI SZARAZ
30,-80ml149,-0,5l -
MAURICE SCHUELLER GEWÜRZTRAMINER GRAND CRU
269,-0,75l -
SCHMITT SÖHNE EISWEIN
269,-0,5l
Wyjątkowe wino domu
-
SPERI VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE
38,-125ml189,-0,75l
Wina różowe
-
PRADOREY ROSADO BARRICA
30,-125ml149,-0,75l -
RECANATI ROSÉ
159,-0,75l
Polskie Czerwone wina
-
SREBRNA GORA CABERNET CORTIS
189,-0,75l -
CZAJKOWSKI GRAND SELECTION №24
299,-0,75l
Wina czerwone
-
NAVAJAS GARNACHA
99,-0,75l -
VISTAMAR CARMÉNÈRE RESERVA
109,-0,75l -
BOUCHARD AÎNÉ & FILS HERITAGE PINOT NOIR
24,-125ml119,-0,75l -
CHEVAL QUANCARD BORDEAUX RESERVE
26,-125ml129,-0,75l -
BORGO DEL MADORLO PRIMITIVO DI MANDURIA
149,-0,75l -
PASCUAL TOSO MALBEC
149,-0,75l -
PRADOREY CRIANZA FINCA VALDELDELAYEGUA
179,-0,75l -
PURCARI FREEDOM BLEND
179,-0,75l -
CAIRANNE BRUNEL DE LA GARDINE
36,-125ml179,-0,75l -
DUCHESSA LIA BARBARESCO
40,-125ml199,-0,75l -
RECANATI RESERVE PETITE SIRAH
269,-0,75l -
RUFFINO RISERVA DUCALE CHIANTI CLASSICO
269,-0,75l -
COTO DE IMAZ GRAŃ RESERVA
299,-0,75l -
SEI 6 ANIME
349,-0,75l -
DUCHESSA LIA BAROLO
349,-0,75l -
BARBI BRUNELLO DI MONTALCINO
549,-0,75l -
ROCCA DI FRASSINELLO
549,-0,75l -
CHÂTEAU DE LA GARDINE CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE
569,-0,75l -
SPERI AMARONE
579,-0,75l -
CHÂTEAU BRANE-CANTENAC
949,-0,75l
Wina wzmocnione
-
SPERI VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE
38,-125 ml189,-0,75 l -
QUINTA DA ALORNA LICOROSO ABAFADO
20,-80ml160,-0,75l -
GONZALEZ BYASS NECTAR PEDRO XIMÉNEZ DULCE
24,-80ml199,-0,75l -
ROYAL OPORTO 10YO TAWNY PORTO
29,-80ml229,-0,75l
NASZE DANIA
Jeżeli mają Państwo specjalne ograniczenia żywieniowe, alergię lub zalecenia medyczne prosimy o poinformowanie osoby przyjmującej Państwa zamówienie w celu przekazania wszelkich uwag do naszego Szefa Kuchni. Dbając o jakość i płynność podawania dań nie dzielimy rachunków – przyjmujemy natomiast osobne płatności. Do rezerwacji od 8 osób doliczany jest serwis kelnerski w wysokości 10% wartości rachunku.
FILOZOFIA
„Ukryte Rzeki” to nie tylko oczywiste nawiązanie do tajemniczej historii naszego miasta, ale także do bezpośredniej lokalizacji naszej Restauracji nad rzeką Jasień…