Ukryte Rzeki to kuchnia fusion, która bywa zmienna jak rzeka łącząca przepisy różnych kuchni, regionów, a nawet epok…
Przystawki
-
Tatar wołowy
51,-Tatar z polskiej polędwicy wołowej z kaparami, wędzonym żółtkiem, majonezem grzybowym i smażonymi ziemniakami
-
Przegrzebki
62,-z purée selerowo-jabłkowym, żelem z bergamotki, sałatką z ananasa i kopru włoskiego oraz sosem z langustynek
-
Kawior Antonius
269,-z blinami, kwaśną śmietaną, tartym jajkiem i cytryną / puszka 30 g
-
Matjas
45,-z sałatką z ziemniaków i kiszonego ogórka, marynowanymi burakami, piklowaną szalotką i wędzoną kwaśną śmietaną z wasabi
-
Boczniak mikołajkowy
40,-z purée z dyni i moreli, pomidorkami w occie, konfitowanym porem i sosem z pomidorów i curry
Zupy
-
Zalewajka
29,-z purée ziemniaczanym z pieczonym czosnkiem, skwarkami z guanciale, smażonymi kurkami i krokietem z polików wołowych
-
Krem z kurek
27,-z grzybową panna cottą, wędzoną kwaśną śmietaną i smażonym jarmużem oraz focaccią z majonezem grzybowym
-
Chowder z owocami morza
32,-pâté z łososia, olejem ze szczypiorku i z chips’ami krewetkowymi z guacamole
Sałatki
-
Caesar z kurczakiem kukurydzianym
44,-nowalijkami, focaccią, Parmezanem i sosem z sardeli
-
Caesar z krewetkami
49,-w tempurze z wędzoną papryką (5 szt.), nowalijkami, focaccią, Parmezanem i sosem z sardeli
-
Sałatka grecka
45,-z kompresowanym ogórkiem, żelem z pomidorów, pudrem z czarnych oliwek i sosem vinaigrette z oregano
-
Sałatka z pieczonymi burakami
39,-ogórkiem kiszonym, orzechami Pekan, kurkami i sosem vinaigrette z octu balsamicznego
Makarony, pierogi & risotto
-
Ravioli dyniowe
48,-z pigwą, purée z batata i rokitnika, piklowaną dynią i sosem z pomidorów i curry
-
Papardelle z borowikami
45,-suszonymi pomidorami i szpinakiem w sosie z Gorgonzoli
-
Risotto
52,-z grzybami leśnymi, orzechami laskowymi, piklowaną suszoną śliwką i pesto z natki pietruszki
-
Pierogi
55,-z pieczoną kaczką, Parmezanem, sosem kurkowym i smażonym jarmużem
Grill
-
Burger wołowy
56,-z siekaną sałatą lodową, jajkiem sadzonym, pomidorem, szynką Crudo, ogórkiem z chilli, serem cheddar i majonezem jalapeño. Serwowany z frytkami i mini sałatką Caesar
-
Stek z polędwicy wołowej
129,-z sosem z zielonego pieprzu i czerwonego wina. Dodatki do wyboru: frytki z majonezem jalapeño; pieczone ziemniaki z wędzoną kwaśną śmietaną i wasabi; purée ziemniaczane..
-
Stek z antrykotu wołowego
142,-z sosem z zielonego pieprzu i czerwonego wina. Dodatki do wyboru: frytki z majonezem jalapeño; pieczone ziemniaki z wędzoną kwaśną śmietaną i wasabi; purée ziemniaczane..
-
Grillowana macka ośmiornicy
109,-z sosem z pomidorów, pieczonej papryki i czerwonego wina. Dodatki do wyboru: frytki z majonezem jalapeño; pieczone ziemniaki z wędzoną kwaśną śmietaną i wasabi; purée..
-
Krewetki 8/12
99,-z sosem z pomidorów, pieczonej papryki i czerwonego wina. Dodatki do wyboru: frytki z majonezem jalapeño; pieczone ziemniaki z wędzoną kwaśną śmietaną i wasabi; purée..
Dania główne
-
Pierś z kaczki
82,-z purée z dyni i moreli, smażonymi rydzami, żelem i relishem z jabłek, kartaczem z kaszą gryczaną, kaczką i kiszoną kapustą oraz sosem jus z..
-
Sznycel cielęcy
73,-z jajkiem sadzonym, pieczonymi ziemniakami z Chorizo, zasmażaną kiszoną kapustą i sosem tatarskim z chrzanem
-
Polik wołowy
75,-z purée z selera i jabłek, purée ziemniaczanym z pieczonym czosnkiem, skorzonerą, sosem własnym i kapustą duszoną z kurkami
-
Kurczak kukurydziany
72,-ze smażoną polentą, purée z pietruszki, pieczonym pasternakiem, popcornem z curry, sosem jus z bourbonem i colesławem z selera
-
Łosoś
80,-z soczewicą i ananasem, purée z batata i rokitnika, brokułem bimi i sosem z pomidorów i pieczonej papryki
-
Polędwica z dorsza
80,-z purée ziemniaczanym z chrzanem i kurkami, zapiekanym groszkiem cukrowym z ricottą, pomidorami i focaccią oraz sosem kaparowo-cytrynowym
-
Pieczony kalafior
52,-z zieloną ciecierzycą, orzechami pinii, brokułem bimi, sosem chimichuri i panko
-
Kopytka
54,-z kurkami, Bryndzą, zielonym groszkiem i sosem truflowym
Desery
-
Sernik na zimno
29,-z marakują, kawiorem z marakui, kruszonką z białej czekolady i sorbetem z mango
-
Kajmakowa Panna Cotta
26,-z brzoskwiniami, cytrynową bezą, sorbetem z moreli i pianą kokosowo-waniliową
-
Napoleonka według naszej receptury
29,-z kremem z orzechów włoskich, marynowanymi śliwkami, kruszonką cynamonową i lodami śmietankowymi z whisky
Kids menu
-
Krem z pieczonych pomidorów
19,-z kwaśną śmietaną, Parmezanem i focaccią
-
Dorsz w tempurze
29,-z sosem tatarskim, frytkami stekowymi i surówką z kiszonej kapusty
-
Sznycel z mlecznej cielęciny
30,-z jajkiem sadzonym, ziemniaczanym purée i surówką z kiszonej kapusty
-
De volaille z kurczaka
29,-kukurydzianego z purée ziemniaczanym i sałatką colesław
-
Selekcja lodów
19,-Sezonowa selekcja trzech rodzajów lodów z bezą, kruszonką z mleka i sosem karmelowym
Wine makes every meal an occasion, every table more elegant, every day more civilized. Spróbuj dopasowanych do dań win i szampanów. A do wina polecamy deskę serów szefa kuchni (Brie, Camembert, Scamorza, Emilgrana & Gorgonzola z winogronem, orzechami i pieczywem).
Szampany i polskie wina musujące
-
CZAJKOWSKI NO 2 BRUT
199,-0,75l -
DOM JANTOŃ BLANC DE BLANCS
219,-0,75L -
SMOLIS BRUT
299,-0,75L -
SMOLIS ROSE
299,-0,75l -
CATTIER PREMIER CRU BRUT
399,-0,75l1799,-Double Magnum 3l -
TRIBAUT BRUT MILLÉSIME 2014
459,-0,75l
Wina musujące
-
CAVA KRIPTA BRUT NATURE GRAN RESERVE
699,-0,75l -
BISOL JEJO VALDOBBIADENE BRUT
179,-0,75l359,-1,5l -
ANTICHELLO PROSECCO EXTRA DRY
29,-125ml145,-0,75l
Wina białe
-
ZALZE CHENIN BLANC
109,-0,75l -
SETTESOLI GRILLO APPASSIMENTO
129,-0,75l -
REDENTORE PINOT GRIGIO
139,-0,75l -
JOACHIM FLICK CLASSIC RIESLING
159,-0,75l -
PRADOREY BLANCO
30,-125ml149,-0,75l -
PURCARI VIORICA NOCTURNE
139,-0,75l -
ENATE CHARDONNAY
34,-125ml169,-0,75l -
MAURICE SCHUELLER GEWÜRZTRAMINER
36,-125ml179,-0,75l -
MISTY COVE SAUVIGNON BLANC
36,-125ml179,-0,75l -
CHARDONNAY BREAD AND BUTTER
199,-0,75l -
PACO&LOLA ALBARIÑO
199,-0,75l -
PACO&LOLA GODELLO
199,-0,75l -
KONPIRA MARU PANOPTICON
199,-0,75L -
FAMILLE SAVARY CHABLIS
43,-125ml229,-0,75l -
PHIL BASSLER RIESLING TROCKEN
38,-125ml195,-0,75l -
ALBERT BICHOT CHABLIS PREMIER CRU LES VAUCOPINS
489,-0,75l -
ROBERT MONDAVI FUMÉ BLANC
499,-0,75l
Polskie wina białe
-
SREBRNE CONSUL CUVÉE BLANC
169,-0,75l -
CZAJKOWSKI GRAND SELECTION №13
179,-0,75l -
TURNAU SOLARIS
39,-125ml199,-0,75l
You seem to be short on menu entries. You can start creating them on your dashboard.
Wyjątkowe wino domu
-
SPERI VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE
39,-125ml199,-0,75l
Wina różowe
-
THÖRLE ROSÉ
30,-125ml149,-0,75l
Polskie czerwone wina
-
SREBRNE AMBASSADOR CUVEE ROUGE
169,-0,75l -
CZAJKOWSKI GRAND SELECTION №24
359,-0,75l
Wina czerwone
-
NAVAJAS GARNACHA
119,-0,75l -
CHEVAL QUANCARD BORDEAUX RESERVE
149,-0,75l -
PURCARI FREEDOM BLEND
159,-0,75l -
PRADOREY CRIANZA FINCA VALDELDELAYEGUA
189,-0,75l -
CAIRANNE BRUNEL DE LA GARDINE
189,-0,75l -
ROBERT MONDAVI PRIVATE SELECTION PINOT NOIR
39,-125ml199,-0,75l -
CHARLES SMITH MERLOT THE VELVET DEVIL
199,-0,75l -
LAPIS LUNA ZINFANDEL
42,-125ml209,-0,75l -
DUCHESSA LIA BARBARESCO
42,-125ml209,-0,75l -
ALCHIMIA MALBEC LIMITED RESERVE
219,-0,75l -
RECANATI RESERVE PETITE SIRAH
45,-125ml249,-0,75l -
RUFFINO RISERVA DUCALE CHIANTI CLASSICO
269,-0,75l -
SAN MARZANO PRIMITIVO DI MANDURIA SESSANTANI
289,-0,75l -
COTO DE IMAZ GRAŃ RESERVA
299,-0,75l -
ALCHIMIA MALBEC GRANDE RESERVE
349,-0,75l -
VERY DARK RED
359,-0,75l -
DUCHESSA LIA BAROLO
379,-0,75l -
CALERA RYAN PINOT NOIR
399,-0,75l -
BISHOP SHIRAZ BY BEN GLAETZER
399,-0,75l -
CHÂTEAU DE LA GARDINE CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE
519,-0,75l -
BARBI BRUNELLO DI MONTALCINO
549,-0,75l -
SPERI AMARONE
639,-0,75l -
CHÂTEAU BRANE-CANTENAC
949,-0,75l
Wina słodkie i wzmocnione
-
PANNON TOKAJI SZAMORODNI EDES
33,-80ml199,-0,75l -
GONZALEZ BYASS NECTAR PEDRO XIMÉNEZ DULCE
26,-80ml199,-0,75l -
ROYAL OPORTO 10YO TAWNY PORTO
26,-80ml199,-0,75l
Proponowane przez nas dania podlegają okresowym wahaniom rynku, wobec czego niektóre dania z karty mogą nie być dostępne.
Pobierz naszą kartę Win (Pobierz plik PDF).
NASZE DANIA
Jeżeli mają Państwo specjalne ograniczenia żywieniowe, alergię lub zalecenia medyczne prosimy o poinformowanie osoby przyjmującej Państwa zamówienie w celu przekazania wszelkich uwag do naszego Szefa Kuchni. Dbając o jakość i płynność podawania dań nie dzielimy rachunków – przyjmujemy natomiast osobne płatności. Do rezerwacji od 8 osób doliczany jest serwis kelnerski w wysokości 10% wartości rachunku.
FILOZOFIA
„Ukryte Rzeki” to nie tylko oczywiste nawiązanie do tajemniczej historii naszego miasta, ale także do bezpośredniej lokalizacji naszej Restauracji nad rzeką Jasień…