Ukryte Rzeki to kuchnia fusion, która bywa zmienna jak rzeka łącząca przepisy różnych kuchni, regionów, a nawet epok…
Przystawki
-
Tatar wołowy
58,-z majonezem z fermentowanego czosnku, smażonymi kurkami, chipsami z topinamburu oraz grillowaną grzanką z tukiem wołowym, kiszonym ogórkiem i wstążkami szczypiorku
-
Tataki z jelenia
68,-z purée z czarnego czosnku i kasztanów, owocami leśnymi, jarmużem, kiszoną dynią, grzybowym duxelles i cebulą w tempurze
-
Kawior Antonius
269,-z blinami, kwaśną śmietaną, tartym jajkiem i cytryną / puszka 30 g
-
Krokiet ziemniaczany
40,-z serem Bursztyn, panko, sosem kurkowym, remuladą z pora i antonówki oraz chrzanową pianą (VEGE)
-
Śledź w occie wiśniowym
46,-z plackiem ziemniaczanym, majonezem buraczanym, kalarepą, smażonymi kurkami i chrzanowym purée z pietruszki
Zupy
-
Autorska zalewajka
33,-z krokietem z gęsi i jabłek, purée ziemniaczanym z boczkiem, marynowanymi grzybami, olejem szczypiorkowym i karmelizowaną cebulą duszoną w piwie
-
Krem z kurek
32,-z pierogiem z ziemniakami, smażonym bobem z kurkami, purée z selera, jarmużem i wędzoną śmietaną (VEGE)
-
Homarowa zupa
42,-z curry i mlekiem kokosowym, mulami, krewetkami, noodlami, sezamem oraz chipsem krewetkowym z łososiem i krewetkowym majonezem
Sałatki
-
Caesar z kurczakiem kukurydzianym
49,-sardelami, sałatą rzymską, grzankami z focacci i Parmezanem
-
Caesar z krewetkami
55,-sardelami, sałatą rzymską, grzankami z focacci i Parmezanem
-
Sałatka z grillowanym łososiem
54,-mulami, pieczonymi ziemniakami, pomidorami koktajlowymi, kaparami, rzodkiewką, majonezem krewetkowym i sosem musztardowym (GLUTEN-FREE)
Pasty & pierogi
-
Risotto alla Milanese
78,-z mięsem z homara, mulami, groszkiem cukrowym i tartym Parmezanem
-
Gnocchi
58,-z pomidorami i mozzarellą, sosem z suszonych pomidorów, szpinakiem, kurkami, pomidorami koktajlowymi, rukolą i Parmezanem (VEGE)
-
Tagliatelle
67,-z polędwicą wołową, sosem borowikowym, pomidorami koktajlowymi, rukolą i tartym Parmezanem
-
Pierogi
60,-z ziemniakami i kurkami w sosie z suszonych grzybów, purée selerowym z truflą, smążonym szpinakiem, boczniakami i chipsami z pietruszki (VEGE)
Grill
-
Polska polędwica wołowa
135,-z ziołowym masłem Café de Paris, purée wasabi z krążkami cebulowymi, sałatką Caesar oraz sosem z kiszonych kurek
-
Schab Ibérico
115,-z ziołowym masłem café de Paris, purée wasabi z krążkami cebulowymi, sałatką Caesar oraz sosem z kiszonych kurek
-
Grillowana macka ośmiornicy
120,-ze szpinakiem, pomidorami koktajlowymi, kukurydzą, purée z wasabi, mini-sałatką Caesar i krewetkowym sosem XO
-
Burger z antrykotu
64,-bułka brioche, antrykot wołowy, boczek, ser Cheddar, pomidory, siekana sałata lodowa, ogórek szwedzki, majonez sriracha, frytki stekowe oraz sałatka z pomidorów i mozzarelli
Dania główne
-
Udziec cielęcy
90,-podany z purée pietruszkowo-jabłkowym, duszonymi burakami, owocami leśnymi w syropie cukrowym, strudlem z kiszoną kapustą i grzybami oraz sosem demi glace z marynowanym zielonym pieprzem
-
Gulasz z dziczyzny
79,-z topinamburem w trzech odsłonach, marynowanym dereniem, zapiekanym purée chrzanowym z Parmezanem, kurkami, szczypiorkiem oraz kapustą duszoną z pomidorami i śliwką
-
Pierś z kaczki
90,-z kluską faszerowaną rillettes z kaczki, purée z selera z kawą, żelem z agrestu, marynowanym burakiem, mini marchewką, prażonym jabłkiem oraz sosem demi glace z..
-
Poliki z wieprzowiny Ibérico
87,-sos z suszonych grzybów, ziemniaki hasellback, purée z pieczonego selera i cebuli, smażone jabłka, konfitura z owoców leśnych i jałowca oraz duszone warzywa korzeniowe
-
Comber jagnięcy
105,-z purée z fermentowanego czosnku, smażonymi boczniakami, krokietem z ziemniaków i kurek oraz sosem jus z gorzką czekoladą i smażoną pietruszką
-
Krewetki 16/20
88,-duszone ze szpinakiem, pomidorami koktajlowymi, Chorizo, sosem z białego wina, grzankami z focacci oraz sałatką z pomidorów, czerwonej cebuli, kaparów i Mozzarelli Di Bufala
-
Kasza gryczana z grillowanymi borowikami
63,-warzywami korzeniowymi, purée z topinamburu, jarmużem, piklowaną dynią i Parmezanem (VEGE)
-
Okoń morski
86,-z purée ziemniaczanym z kaparami i chrzanem, frytowaną pietruszką, pudrem ziołowym, sałatką Caesar oraz sosem maślano-gorczycowym z ikurą
-
Łosoś z krewetką 8/12
85,-purée ziemniaczano-chrzanowym, grillowanymi brokułami Bimi, mini marchewką, batatem z jalapeño oraz maślanym sosem z miso (GLUTEN-FREE)
-
Mule duszone z Chorizo
74,-pomidorami koktajlowymi i szpinakiem w śmietanowym sosie z białego wina z grzankami z focacci oraz mieszanką sałat z Mozarellą
Desery
-
Dekonstrukcja „Banoffee pie”
30,-chlebek bananowy z kremem śmietankowym i karmelem, maślaną kruszonką, prażonymi jabłkami oraz lodami śmietankowymi
-
Miodownik
30,-z kasztanami, rokitnikiem, kremem cytrynowym, karmelizowanymi orzechami pekan i sorbetem z malin
-
Pavlova mango-marakuja
32,-czyli beza z kremem z tiramisu, tatarem z mango oraz marakują na dwa sposoby: sorbetem i kompotem ze świeżą miętą
Kids menu
-
Krem z pieczonych pomidorów
22,-z kwaśną śmietaną, Parmezanem i focaccią
-
Dorsz w tempurze
32,-z sosem tatarskim, frytkami stekowymi i surówką z kiszonej kapusty
-
Sznycel z mlecznej cielęciny
33,-z jajkiem sadzonym, ziemniaczanym purée i surówką z kiszonej kapusty
-
De volaille z kurczaka
32,-kukurydzianego z purée ziemniaczanym i sałatką colesław
-
Selekcja lodów
22,-Sezonowa selekcja trzech rodzajów lodów z bezą, kruszonką z mleka i sosem karmelowym
Proponowane przez nas dania podlegają okresowym wahaniom rynku, wobec czego niektóre dania z karty mogą nie być dostępne.
KARTA WIN
Pobierz naszą kartę win (Pobierz plik PDF).
KARTA NAPOJÓW I ALKOHOLI
Pobierz naszą kartę napojów i alkoholi (Pobierz plik PDF).
NASZE DANIA
Jeżeli mają Państwo specjalne ograniczenia żywieniowe, alergię lub zalecenia medyczne prosimy o poinformowanie osoby przyjmującej Państwa zamówienie w celu przekazania wszelkich uwag do naszego Szefa Kuchni. Dbając o jakość i płynność podawania dań nie dzielimy rachunków – przyjmujemy natomiast osobne płatności. Do rezerwacji od 6 osób doliczany jest serwis kelnerski w wysokości 10% wartości rachunku.
FILOZOFIA
„Ukryte Rzeki” to nie tylko oczywiste nawiązanie do tajemniczej historii naszego miasta, ale także do bezpośredniej lokalizacji naszej Restauracji nad rzeką Jasień…
